marți, 7 mai 2013

Ronnie O'Sullivan la al cincilea titlu mondial la snooker

Ronnie O'Sullivan a câştigat al cincilea titlu mondial la snooker, după ce l-a învins pe Barry Hawkins

   Campionul în exerciţiu a evoluat magnific în finala de la Crucible şi a realizat şase break-uri de cel puţin 100 de puncte. O'Sullivan s-a impus cu scorul de 18-12 în faţa numărului 14 mondial, Barry Hawkins, care a reuşit să îi dea o replică puternică celui poreclit "The Rocket".
   Ronnie este doar al treilea jucător de snooker din istorie care reuşeşte să îşi păstreze titlul mondial, iar succesul său reprezintă şi una dintre cele mai importante reveniri din istoria sportului. 
   Sportivul în vârstă de 37 de ani evoluase într-un singur meci din septembrie anul trecut înaintea Campionatului Mondial. Cu toate că Hawkins a făcut un turneu excelent, scoţianul Stephen Hendry - cel mai titrat jucător din toate timpurile - nu îi dădea acestuia nicio şansă înainte de finală.
   Hawkins, care avea o cotă de 80 la 1 înaintea debutului Campionatului Mondial, nu a fost zdrobit de O'Sullivan, reuşind să îi ţină piept acestuia în două sesiuni. Cu toate acestea, campionul în exerciţiu a fost de neoprit, reuşind lovituri senzaţionale şi având o evoluţie constantă. 
   O'Sullivan a ratat doar 6% din bilele jucate la buzunar şi a reuşit un break de 133 de puncte. Englezul este la două succese distanţă de recordul lui Hendry şi la unul singur de Ray Reardon şi Steve Davis.
(Sursa: Yahoo!News)

Turnee câştigate

De puncte
Fără puncte
De amatori
  • British Under-16 Championship – 19
  • IBSF World Under-21 Championship – 1991
  • Junior Pot Black – 1991

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.